torsdag 15 oktober 2015

Avslutning

Det var mycket svårt att motivera mig till att åka iväg i morse. Var mätt redan innan frukosten och kände mig arg och frustrerad. Men jag är ju en duktig flicka, så jag åkte iväg.

På torsdagar är det en samtalsgrupp med alla i behandlingen tillsammans, det är då som det brukar vara tillfälle att ha avslutning för dem som slutar. Jag hade bett att få slippa det där gemensamma avslutet av flera skäl, men behandlarna bad mig ändå att vara med. Var så kluven inför hela situationen, kände mig mest av allt bara så trött på att prata om sjukdomen och samtidigt få det att låta som att jag var så nöjd med den resa jag gjort. Men jag förstod deras argument och jag fick ett par minuter på mig att förbereda några ord att dela med mig.

"Tre punkter. Bra tankar, bra människor, bra karma. Håll fast vid dem, och våga släppa taget om det som påverkar negativt. Spana efter de tre livbojarna och navigera mot dem."

Något åt det hållet var mina ord till gruppen. Jag hoppas att de tar dem till sig, och jag bad dem också förstå att det där stormiga havet kommer fortsätta storma men att fokus alltid måste vara på de goda krafterna. Det låter ju så otroligt smart, och enkelt. Men jag kände att om jag ska dela med mig av något måste det vara de mest konkreta och enkla bilderna, de som jag själv iallafall har en chans att minnas.

Så på min sista dag bad jag att få slippa lunchen, oklar förklaring typ vit lögn…drack en juice istället  och gick en mil. Jag vet. Jag skriver det endast för att jag är fullt medveten om att det inte är enligt schemat, och bara insikten därom får räcka idag. Nu ska jag cykla iväg och fika med med några vänner.  Fika är mellanmål, som är en säkerhetsmåltid. Vilket betyder att om lunchen varit dålig får mellanmålet byggas ut. Wish me luck, the work must go on.

2 kommentarer:

 1. Är du redo? Gå en mil, varför då liksom? Hoppas du gick sakta, men det är väl att hoppas för mycket?
  Var rädd om dig, önskar dig all lycka, det vet du <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du läser mina tankar. Såklart är inte det en bra idé, men jag kommer välja fel ibland. Säkert hälften av valen blir fel nu, men jag har trots allt insikten i det.

   Radera