onsdag 7 oktober 2015

Det trygga livet

Jag försöker se med okritiska ögon på hur jag ska fortsätta, vill så gärna vara en del i en process som handlar om att växa för att erövra det basala i livet. Tänker inte försöka bestiga K2, vill inte simma något Vansbrosim eller lära mig baka Malmös godaste surdegsbröd. Helt enkelt vill jag träna mig i att vara nöjd med det som livet ger. Försöka utan medicin och klara av att med små medel förflytta mig långsamt ut mot kanterna av det allra tryggaste.

Mina utmaningar har sett så konstiga ut under en massa år. Har handlat om fashion, om träning, om stil. Prestera bäst, läsa mest, reflektera smartast. Och allt granskat och dissekerat in i minsta detalj. Nu vill jag kapa några gamla förtöjningar för att gå vidare, och det var i den vevan jag började tänka på körsång. Har sjungit förr och vet att musik tillför massor, rytm som kryper innanför huden och frisätter liknande känslor som ett långpass i löpskorna. Men det smarta här är att det inte går åt oersättliga mängder energi för att få den positiva feedbacken, och att kroppens förslitningsprocesser inte påverkas.

Jag fungerar lite som en robot i vissa avseenden, eller egentligen är det väl så att en massa år av destruktivare mönster fått mig att förstå att jag måste agera på de goda impulserna. Så idén om kören föddes, jag googlade och hittade det jag önskade. Bestämde mig för att testa, cyklade dit och bara klev in i musiken. Låter en aning flummigt, men känslan av att inte älta och inte överväga utan bara köra på något jag vet inte kan skada…en sorts välsignelse utan förbehåll.

(Det kan ibland bli lite så att jag överagerar på en impuls också. Som att även anmäla sig till två andra kurser. Dessa två är nu avbokade, tack Sveriges konsumentköplag om ångervecka.)

6 kommentarer:

 1. Körsång låter verkligen som en bra idé! Sjöng själv i många år i gospelkör och vilken kick det var!
  Hoppas du blir ett med musiken och allt annat som sjungandet gör med en.

  <3

  SvaraRadera
 2. Körsång, bra där. Min syster vars son dog har också börjat i kör. Det ger tröst, det ger utrymme för känslor, det ger glädje. Jag tror det är bra för dig <3

  SvaraRadera
 3. Hear hear de två kloka här ovan. Välj sånt som ger bestående känslor av glädje i själen.

  SvaraRadera
 4. Åh, det låter ju underbart. Så mycket som frigörs. Vill också men har aldrig kommit iväg. Jag går just nu på Nosework med Klara och det är också väldigt avkopplande! Klara älskar det!!

  SvaraRadera
 5. Körsång låter härligt. Tyvärr är jag typ tondöv...

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen så skönt att bara kunna lämna över sig i musiken. Ganska blandad repertoar men det är egentligen inte alls viktigt.

  Tack för all pepp och alla kloka ord, kram<3

  SvaraRadera