lördag 10 oktober 2015

Lagom

Vi brukar då och då referera till vårt land som Landet lagom. Fick en bra kommentar om hur svårt det är att hitta balansen i livet. Hur vi helt enkelt aldrig blir nöjda, varken över dem vi är eller över vad vi gör. I mitt liv är det nu så att varje dag är en prövning mot normen. Frågorna hopar sig i mitt huvud. Är frukosten för stor? Varför ser inte min frukostmall likadan ut som den min man äter? Kan jag inte gå lite mer, borde jag inte försöka något mer utmanande?

Jag rör mig på minerad mark, vet att jag inte borde men saknar kickarna enormt. Idag har jag satt tydliga gränser, gått en promenad till stranden, fikat med grannar på gården (det värsta jag vet är när någon säger att man måste provsmaka kakorna för annars blir hen ledsen. Hatar tvånget…) och ska gå ut med några vänner ikväll. Tänkte gå och bada men fryser för mycket redan innan. Väljer varm dusch och att göra mig klar för att gå iväg.

Det är svårt att fatta raka enkla beslut om de enklaste saker, som tur är kan jag erkänna det och be om hjälp. Ofta ofta brer min man mackan, ikväll har mina vänner valt krog. De vet, de gör ingen stor sak av det.

Att träna på balansen i livet är tufft, orimligt mycket tid har gått åt för att motarbeta jämvikten, men minst lika mycket tid kommer det att kosta mig att hamna rätt. Igår var aktivitetsläget på topp, idag har jag bromsat så gott jag har kunnat. I morgon har jag inte planerat någonting, och som min behandlare påpekar finns det människor som njuter av att göra ingenting.

2 kommentarer:

  1. Hoppas denna kvällen också blir bra! Att göra ingenting är härligt!

    SvaraRadera
  2. Balansgång är svårt. Jag tycker du resonerar klokt. Insiktsfullt.
    Hoppas du fick en fin kväll med vännerna!

    SvaraRadera