torsdag 8 oktober 2015

Ledig i morgon

Jag förstår inte alltid hur behandlarna menar. De vill att man ska gå utanför det där gamla invanda trygga, att alltid vara duktig och göra rätt. Men jag känner alltid att när jag agerar på det sättet, blir det en sån stor sak av det.

Exempel från idag: Efter att jag flera gånger frågat vem den okända i dagrummet var, mulnade jag till när jag inte fick gehör. Gick till expeditionen och bad än en gång att få reda på varför kvinnan jag undrat över inte presenterade sig. Alltså, jag var arg. Eller upprörd eller båda. Gick sedan in till den grupp vi skulle ha. Efter en kvart kommer en ur personalen och ber mig följa med, de ville ha ett möte om varför jag blev upprörd. Fick förklara att jag tycker det är en skum grej att en vuxen människa sätter sig bland patienterna utan någon förklaring som nått ut till alla. Det finns ju sekretess, svåra känslor, starka reaktioner osv…allt sånt händer i det där rummet. Personalen tyckte att jag kunde ha frågat vem hon var. Jag tyckte att det borde vara hennes sak o övrig personals sak att bringa klarhet i det hela.

Tydligen brukar dagvården några gånger om året ta emot sjuksköterskeelever. Det är ju jättebra att folk under utbildning får se olika delar av vården, verkligen bra. Men det är också ganska befogat att de som ska röra sig bland olika sköra patientgrupper fattar att de får bete sig med lite styrka och pondus.

Ett helt jäkla möte för att jag blev arg. Eventuellt överreagerade jag, men det skiter jag i. Jag vill bara att de som ser oss ska göra det med ett värdigt förhållningssätt. Annars behöver de inte jobba i vården, speciellt inte inom psykiatrin.

Så, ilskan har bleknat. Ikväll ska vi gå och se Marika Carlsson, jag älskar hennes stand up. Hon är rolig, en av de allra roligaste. Och kanske kommer jag att ta ett glas vin också...

4 kommentarer:

 1. Självklart borde hon presenterat sig! Det är väl iallafall vanligt hyfs! Konstigt upplägg. Hoppas du njuter av kvällen nu.

  SvaraRadera
 2. Det ska inte få förekomma att någon ansluter till en grupp utan att ni får "godkänna" det. Som du själv säger, när ni är sköra och utsatta.

  Hoppas att ni får en rolig kväll med både vin och skratt!

  SvaraRadera
 3. Alltså standup kan vara bästa medicinen! Vi fick en rejäl dos. Och skrattade hela vägen hem!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också att hon borde ha presenterats, det känns som självklart. Sen tänker att det känns så typiskt att personalen gör sån stor grej av det. Alla dina känslor har inte med sjukdomen att göra. Ibland blir man bara arg och irriterad, det behöver inte diskuteras eller ifrågasättas. KÄnner att det kan vara likadant på behandlingshemmen ibland,där Alfred är. Kram, kul att Marika levererade! Såg hennes show på tv härom dagen - jättebra!

  SvaraRadera