torsdag 3 december 2015

Comfort zone

Förstår inte vad jag gjorde av min tid förr. Typ förra året? Idag: varit på hudmottagningen och tagit bort ett märke på näsan, hämtat medicin till maken, lagat mat, handlat på Lidl, vaxat…, druckit kaffe, googlat recept på sötpotatis. Och jobbigast av allt detta var Lidl. Herre gud vilket ställe. Allt hette konstiga namn, det fanns väldigt mycket varor av chokladpuddingstyp, och det fanns inte någon ekologisk leverpastej eller skinka. Jag kommer inte att åka tillbaka dit.

Vanor är något jag lutar mig väldigt starkt emot. Allt ska vara samma. När vanorna inte går att iscensätta blir jag exakt galen. Får skavsår i själen och kan inte koppla bort det. Vanan tar perfektionen i hand och blir till en helt stenhård allians, inget kan spräcka den, och jag kopplar på min autopilot. Inbillar mig att det går lättare att andas så.

För den som inte navigerar efter dessa instrument kan jag förstå att det kan låta lite skönt. Enkelt. Men det är verkligen helt tvärtom. Jag är fångad i ett finmaskigt nät av tvång, begränsningarna gör livet fattigare än vad det skulle behöva vara. Den insikten är smärtsam men kanske också nödvändig för att jag ska vilja se en förändring. Jobbar på det...

1 kommentar: