söndag 13 december 2015

Fånga dagen

Jag gick på bio, såg "45 år". Älskar Charlotte Rampling, hennes karaktärer lever på ett eget vis, och i den här filmen var det exakt så. Handlar om paret som ska fira 45-årig bröllopsdag, planerar för en stor fest men bara dagar före festen får mannen ett brev som förändrar allt. Han förlorar sig i gamla minnen, hon blir utestängd och spelet mellan dem är så genialt. Det bästa jag vet är att låta mig förflyttas till en annan tid ett annat liv och få lite perspektiv på egna tankar. Två timmar i mörker räcker en bit.

Och medan livet pågår ganska tufft känner jag att mina ord inte räcker till. Jag formulerar och formulerar igen, resultatet blir en blek sörja av spridda iakttagelser. Orden är för transparenta, tankarna gräver för djupa hål i min tidsbank. Känner att det är läge för en paus här.

Så, fira en fin jul med dem som behöver er. Gör det som känns rätt i hjärtat, och lägg energin där den gör bäst nytta. Jag ska försöka ta hand om mig och dem som är nära, ni måste vara rädda om er och varandra. Glöm inte bort att bakom varje sliten klyscha finns en rejäl portion sanning. Så även om jag inte har Carpe diem på väggen har jag det med mig varje steg jag tar…fångar varenda dag på mitt eget vis…släpper inte kärleken oavsett hur fortsättningen kommer att se ut.

4 kommentarer:

 1. Låter som en klok plan ♥

  SvaraRadera
 2. Önskar dig och din familj en fin jul och du vet : always choose life! ❤️

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas innerligt att ni får en fin jul, Anna. Kram.

  SvaraRadera
 4. Ta hand om mannen, dig själv, barnen, vännerna - ja livet - jag kikar efter dig, vi rör oss i samma stad... Ikväll planeras kallbad och bastu, vi ses kanske där.

  SvaraRadera