söndag 7 februari 2016

Check på den här helgen

Jag bakade scones till middag. Ganska konstigt, men jag "glömde" bort varför jag inte skulle bre dem med smör. Tänkte fram och tillbaka men kunde verkligen inte förstå varför jag inte skulle ta smör. Bara gjorde det, antagligen för att jag någonstans vet att scones är gott med smör på. Alla tar det, och ingen funderar. Eller? Nu är de uppätna, och jag orkar inte fundera mer på den saken.

Det är så mycket annat. Jag har funnit att jag hatar helgen mer än vardag just nu. Helgen är fortfarande en kravfylld historia, så mycket en perfekt helg ska innehålla och just nu så extremt lite av det vi har. Men vi tog oss till Helsingborg, åt lunch med våra härligaste vänner, fick skratta lite, bara slappna av. Och Herman sprang på stranden och rullade sig i tången (en av hans top tre bästa sysselsättningar).

Vardagen är för de flesta inrutad, ingen dör för att en måndag är grå och tråkig. De flesta kliver upp tidigt, vissa åker till jobbet, nån till plugget och vi till sjukhuset. Sak samma. Sitta i bilen tillsammans i rusningstrafik, lyssna på P1, leka att vi är vanliga pendlare…cancer funkar så för oss, vi kan låtsas en stund att allt är ganska vanligt tills vi trillar ner i det där djupaste hålet. Kämpa kämpa kämpa och kanske når vi en platå av normalitet igen framåt eftermiddagen, eller så fortsätter dagen i mörker.

Eventuellt är det inte konstigt att vi är trötta. Efterrätten till sconesmiddagen då? Fruktsallad. Vitaminerna gör antagligen ingen skillnad, men vi försöker iallafall.

5 kommentarer:

 1. Scones med smör (och ost) sååå gott!!!!

  SvaraRadera
 2. Jag kan riktigt känna klumpen i magen man får av sconesen. Önskar er en fin/grå vecka. Det kommer att gå bra. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men en bra klump väl? Min illusion...

   Radera
  2. Ja, en varm, värmande klump.

   Radera