söndag 19 juni 2016

Öppna ögonen

Känslan är ett djur instängt i för trång bur, eller fjärilen som slår vingarna mot fönsterglaset. Är så fångad i detta, hittar inte en enda möjlig öppning. Jag vet ju, hjärnan stänger ner, endast de mest basala funktionerna tillåts sluka energi.

Så fruktansvärt sårbar, ömtålig, som av porslin, sover inte, kan inte vara vaken. Paradoxen i detta säger allt. Kan verkligen inte fortsätta så här, men de yttre faktorerna påverkar mig så starkt.

Idag har varit en skitdag, ingen motivation, vill inte ge mig själv tillåtelse att delta i det goda livet. Vi besökte saluhallen i Höganäs, tittade på bageriets berg av bröd. Bullar, små surdegsfrallor med frön, baguetter. Drog efter andan och vände mig mot grönsaksdisken. Rödaste kvisttomater, sparris, knippen av rabarber. Gick ut. Jag kan verkligen inte förstå hur jag någonsin ska kunna acceptera att även jag kan äta och njuta. Så som de flesta friska gör.

Sämsta läget dessutom, efter stort socialt uttag på energikontot igår kväll. Så härlig fest, men...vet ej om det är värt priset. Blir som dränerad, trots alla härliga människor, fina samtal och gulligaste komplimangerna. Men jag måste nog lära mig att inse hur mycket jag faktiskt måste betala för det.

5 kommentarer: