lördag 2 juli 2016

Blandat

Jag är ensam hemma, så dubbelt att inte orka med roliga grejer men samtidigt ha styrkan att inse och tacka nej. Mannen åkte iväg själv, och jag är så glad för hans skull att han orkar och känner att han får mer energi än det förbrukar. Att ha sina vänner nära, viktig sak.

Min plan för resten av dagen är att fokusera på lugnet. Försöka att hålla mig till matplanen, lyssna på ljudboken, måla lite, gå lugnt med Herman. Kanske håller jag mig inte 100% till det, men att överhuvudtaget ha en plan betyder trygghet. Är extremt snäv i mina val, men de saker jag väljer står för säkerhet och balans. Utan struktur blir livet för krångligt, jag står inte på den punkten att frihet att välja ger livet kvalitet. Jag betalar mitt pris för att må så bra det går, men det är svårt för dem som står bredvid att förstå detta. Så medveten om det.

Gick runt i affären och plockade ihop mina varor. Exakt de kvisttomaterna, den ekologiska rucolan, den finaste avokadon, men också Philadelphiaost (kostar så mycket att inte greppa lightvarianten), ekologisk skinka och lite havremjölk. Tvingar mig att inte räkna kalorier, inte läsa det finstilta. Ser flera medsystrar som handlar som jag, vrida vända tveka, blir så trött på vårt fängelse...Avslutar med att köpa lördagsgodis, också det en vana. Kan tyckas paradoxalt att jag köper godiset, men jag har klarat att äta lördagsgodis förr och försöker hålla kvar vid det. Återigen tryggheten, lutar mig mot den, oftast är det sjukdomens bästa vän men när det kommer till godiset...ja då låter jag en friskare röst göra sig hörd.


1 kommentar: