onsdag 6 juli 2016

Känsligt läge

Hällregn, samma kläder på som under vinterpromenaderna. Goretex, fleece, stövlar. Svensk sommar. Väder och vind-snack är inte riktigt min grej, men herregud, när det är så här? Det bästa är efteråt, hunden torkad, kaffet fixat.

Inga planer, försöker att ha en balans mellan struktur och luft i kalendern. Rutiner som måste följas, men också plats för spontana infall. Hade gärna rest iväg, satt mig på ett plan till en plats jag saknar. Men just nu med cancern ligger det på is. Immunförsvar, vaccinationsskydd, exponering. Hemmaplan är tryggast, försöker tänka att det kommer en annan tid efter återhämtning när vi är tillbaka dit vi ville. Bilder av oss två, där på en strand, värme, med ett turkost hav i bakgrunden flimrar förbi.

Positiva målbilder, saker att längta till om nuet gör för ont. Men en sak är påtaglig, vi pratar mycket om det, om hur kärleken prövats och funnit sina mest livskraftiga betingelser. Den skänker lindringen, den blir balsamet som smörjer vår längtan och den ger oss kraften att andas även idag. Efter mer än trettio år tillsammans, kunde man tro att känslan gick att fördjupa ytterligare? Jag tänker på löken och alla dess lager. Blad på blad att dra av, finns alltid ytterligare ett att skala bort. Så är kärleken, och jag gråter lite för det och för allt annat.

2 kommentarer: