måndag 18 juli 2016

Välja sida, om så bara för en stund

Det blev måndag och kl 10. Satt i samtal med sköterskan och det blev så tydligt att mina mål inte är tillräckligt tydliga och inte heller tillräckligt rimliga. Meningen med att sätta upp mål är ju trots allt att de ska vara möjliga att nå, och just nu måste målen dessutom nås utan backup. Sköterskan ska ha semester o vi ska också åka bort. Två av förra veckans mål var iallafall uppfyllda och jag känner att jag får vara nöjd med det. För övrigt kallar hon mitt läge fritt fall, vilket betyder att jag inte klarar av att peta i mig tillräckligt med näring för att hålla vikten. Själv märker jag inget, men nu vet jag att det är så. Kunskapen ska jag förhoppningsvis kunna använda på ett konstruktivt sätt.

När jag sitter där i besöksfåtöljen, med insikten om vikten går mina tankar åt två håll. Hör två röster, de pratar helt olika språk. En röst lite starkare än den andra, en röst som applåderar och ropar bravo starkt jobbat, den svagare näst intill ohörbara viskar att nu måste du fatta ett friskt beslut om att ge din kropp näring. De där två fortsätter sin ojämlika kamp om utrymmet, hittills har den starkaste rösten segrat. Men jag vet inte, kanske kan det vara så att starkast inte alltid är bäst. Kanske är inte ljudstyrkan det som avgör vem som ska segra? Jag tänker hursomhelst på detta hela tiden, all energi går åt till tankarnas helt vansinniga race och ikväll har jag lovat att lyssna på den friska sidan.

5 kommentarer:

 1. Det vet du väl, det är inte den mest högljudda som oftast når fram, det är den lugna, lite tystare typen som når längst ❤️

  SvaraRadera
 2. Lyssna och försök - kämpa...

  SvaraRadera
 3. Anna, det är den smarta man ska lyssna på. Inte den som skriker högst. KRAM <3

  SvaraRadera
 4. Tack alla fina, vet nog innerst inne men behöver påminnelse. Hela tiden.

  SvaraRadera