onsdag 14 september 2016

ECT mm

Fresh start from a beginners mind. Quick fix tillbaka till verkligheten och livet. Tänker ofta på behandlingarna med ECT, på skälen till att vilja leka med vår allra största gåva, nämligen att fatta egna väl avvägda beslut.

För mig kommer alltid de där behandlingarna att vara förknippade med svagt gult, en smutsig nyans av mellanrummet mellan citron och curry. Färgen på väggarna i källaren där behandlingsteamet stod beredda, jag känner skräcken paniken, den bortdomnade förankringen i verkliga livet.

Hur länge jag låg där? Varje behandling tog ca 10 minuter, från sövning till uppvak. Dessa minutrar är mina mest skrämmande ögonblick i livet, det är ingen idé att ångra att jag gav mitt samtycke, däremot vet jag att aldrig någonsin mer kommer jag välja den vägen.

För övrigt har den här dagen innehållit de djupaste dalar och några fina punkter upp på oanade höjder. Hade samtal med psykologen, blev varnad för gränsvärdet för terapi, tog in det tillsammans med allt annat klokt hon sa. Jag kan inte hugga av den hand som föder mig bäst, för hennes guidning är den allra mest värdefulla, motivation till att fortsätta äta, så ser den goda spiralen ut. På eftermiddagen på badet sov jag på min madrass i två timmar, frös lite trots de ljumma vindarna, doppade mig och cyklade hem. Jag har lyssnat på min kropp idag, på vad den behöver och vad jag faktiskt kan påverka med att uppfylla de behoven. 

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag hittade denna sida när jag googlade på ECT.

  Är själv väldigt tveksam till elchocksbehandlingar.

  Vad jag förstår så har många människor blivit skadade av dessa. Media har tagit upp flera fall. Se denna hemsida: http://www.elchocker.se/

  Det finns även en Facebookgrupp med flera tusen medlemmar: https://www.facebook.com/groups/elchocker/

  Anhöriga har tydligen drabbats väldigt svårt också.

  Finns det verkligen inga alternativ?

  Borde man inte satsa fler resurser på att lyfta fram alternativa behandlingar?

  Hälsn,
  Urban

  SvaraRadera