söndag 4 september 2016

Have you ever felt the rain drops?

Blicken söker sig till orden jag inte borde läsa. "Listan med de förbjudna livsmedlen", "5-2 dieten gav resultat på en månad", "X gick ner 20 kilo i rekordfart". Ingenting provocerar mig mer än löpsedlarna, jag hatar hur de skriker ut sina budskap, trycker ner dem i halsen på dem som inte kan värja sig. Vissa dagar är jag mer känslig än andra, det finns å andra sidan dagar när jag knycker på nacken och tänker att alla de där rubrikerna bara är försäljningstricks. Fuck deras beräknande strategier liksom. 

Men just den dag när jag har en öm punkt i mellangärdet, en som skriker efter bekräftelse, som inte går att bortse ifrån, som byggt barrikader mot de friskare idealen. Den dagen - läs idag - är det för svårt. 

2 kommentarer:

  1. Ska vi göra en överenskommelse? Att vi väljer att inte läsa, att vi väljer att inte spärra upp ögonen och släppa allt vi har för att ta reda på vad som döljer sig bakom rubriken? Ska vi bestämma att vi inser att det inte är något för oss ändå, ska vi bestämma att vi får vara precis som vi är istället? Så säger vi hejdå till löpsedlar, till dieter, till knep, på grund av att vi är bättre, på grund av att dem saknar vetenskap. Vi är bättre än så ellerhur? <3

    SvaraRadera