söndag 4 september 2016

Störa de invanda mönstren

Söndag och huvudvärken har iallafall släppt. Jag orkar verkligen inte de där bagatellerna som får hela lasset att sjunka, men när tabletterna inte hjälper och hela världen snurrar. Hur gör man då? Min hemsnickrade lösning blev att ligga och vila hela dagen, inte klara några måltider ok och bli så trött på mig själv. När min man ville gå och köpa lördagsgodis (som varit ett ouppnåeligt mål ganska länge) bestämde jag mig rakt av för att bara skotta i mig en fralla medan han var borta. Inte vackla, inte tveka. Överdel och underdel med philadelphiaost och tomater. Så ja, det var väl i stort vad den dagen innehöll.

Smärtsamt medveten om att efter söndag kommer måndag, kommer vägning, kommer bedömning, kommer tårar, försöker jag att slappna av och tänka att jag måste släppa taget. Skit i siffrorna, det enda som är fel är att välja att avstå. Hamrar in budskapet, inse för i helvete att ingen människa klarar sig utan näring.

Det finns de som väljer att äta tre skumma chokladpulver om dagen och känner sig nöjda med det, det finns de som väljer vaniljsmak istället, eller de som äter frukost, mellis, lunch, mellis, middag och kvällsmål. Några äter inget, får tillslut sin näring genom sond, andra lever på kaffe och bullar. Det finns alla varianter, och det enda jag vet med säkerhet är vilken riktning jag måste ta. Den enda jag lurar i längden är mig själv när jag tänker att efter vägningen tar jag nya tag. Det tänkte jag förra måndagen, hände såklart inte. Men ju högre jag skriker att nu får det fan räcka, desto tröttare blir jag på den här störda relationen. Ingen sjukdom ska få ta kommandot igen. Ingen.

På väg till bion, köper med mig en dirty chai latte. För att det är gott, inget annat skäl.


1 kommentar:

  1. Det du tycker är gott, ät det just därför! Det måste vara en bra strategi❤️

    SvaraRadera