tisdag 4 oktober 2016

Hur går det till att återhämta sig?

Vaknar med ett ryck, sent. I min värld är 06:15 sent. Promenaden med Herman blir stressig, i mitt huvud blir det rörigt och jag yrar fram och tillbaka utan struktur. Tiden går, jag springer in i psykiatrihuset strax efter halv nio. Frukosten börjar 8:20 men jag kan inte förmå mig att fortsätta rusa. Stannar upp och andas, löser en sudoku, sedan går jag in.

På frukostbuffén har de gjort om rutinerna, det har blivit för trångt med alla platser fyllda och någon konstruerade ett nytt flödesschema. Men de glömde markera i golvet hur kön ska gå och jag förstår inte nyordningen. Ska börja med att ta pålägg tydligen, sedan bröd och sist yoghurtstationen. Suckar, gör fel, orkar inte, min hjärna vill inte se storheten i det nya. Det faller inte i god jord att skämta om det heller...

Jag äter min frukost för långsamt och känner sedan att jag måste få några ögonblicks paus. Missar starten på bildterapin och det blir så tydligt hur svårt jag har att vara i situationer som kräver flexibilitet. Min kreativa process blir en spegling av vägskälet jag står i, bilden är alltid källan, vattenhålet att vila vid. En överhettad hjärna får möjlighet att komma ikapp, läkning måste ske även mentalt.

Sedan var det ju kanelbullens dag, jag hade tandläkarbesök på eftermiddagen och jag har varit på kallis. Bastu och simma i havet är också ett slags vila, om jag får bestämma.

2 kommentarer:

  1. Hoppas att din onsdag blir lugnare!

    SvaraRadera
  2. Jösses, vad jag känner igen mig. Börjar det fel så går det inte att få ordning mer den dagen. Vi med utslitna hjärnvindlingar har extra stora behov av regelverken.

    Tänker på dig när jag sitter i bastun och tittar ut över havet. Det är verkligen en plats där man inte kan göra annat än att vara.

    Hoppas du får en bra helg <3

    SvaraRadera