måndag 10 oktober 2016

Så blev det

Efter en ganska dålig start på måndagen kunde det bara bli ett bättre avslut. Jag har så svårt för helgernas formel1-lopp mot måndagsmorgonens vägning. Det är som att allt bara knyter sig i ångesten och ingenting blir möjligt. Eller visst, någonting är möjligt, jag försöker hålla fast i de bitar jag har erövrat. Frukosten till exempel, dagens bästa enklaste mål, bara saker jag gillar. Bröd, pålägg, kaffe, frukt, yoghurt, müsli. Det funkar. Men sen börjar svårigheterna, alla de där valen, en lunch kan se ut på tusen vis. På dagvården äter jag det som serveras till oss, men hemma? Alla möjligheter, eller hot, och det blir ibland där det slutar. På kvällen kan man i värsta fall äta smörgåsar igen, men ja...det är en spärr för mig att tänka lagad mat.

Nåväl, helgen har alltså varit sådär näringsmässigt och det visar sig ju förstås på den där metallplattan med sina digitala siffror som blinkar hotfullt mot mig. Men efter regn kommer ibland solsken, efter knaggliga morgonen åt jag lunch, näringsdryckerna, melliset och sen på vägen hem svängde vi förbi mitt gamla gym. Jag hade med mig ett intyg och sade upp medlemskapet, och fick väldigt positivt bemötande. De tyckte att det var bra gjort att fullfölja det, och ifrågasatte ingenting. Kom hem, fick en cappuccino och åt ett Clara Fries-päron.

Så med lite boost av de bättre valen idag, kör jag vidare. Imorgon har jag vilodag på grund av att jag har blivit ordinerad starkare sömnmedicin. Ska ta en knockout-cocktail ikväll och räknar med att sova hela natten och vara ganska groggy imorgon. I de lägena när man vet att de inplanerade gruppaktiviteterna inte kommer att fungera är det bättre att bryta mönstren och ta en ordentlig vilopaus. Jag är så glad att min kontaktperson tänker på det sättet, och jag har gjort upp en plan för maten under dagen. Hemmafrukost med bröd från Sankt Jakob, omelett med grönsaker till lunch, mellis. Resten har jag sällskap i, och näringsdryckerna tar jag på förmiddagen och eftermiddagen.


1 kommentar: