måndag 3 oktober 2016

Tankar kring insikterna

Försöker skapa en aning struktur i kaostankarna, väger fördelar mot nackdelar och måste för tusende gången idag berätta för mig själv att de signaler min hjärna skickar inte berättar den objektiva sanningen. Lögnerna bombarderar mitt system och jag har så svårt att freda mig.

Jag klarade av det uppställda viktmålet för veckan, och hur kändes det? Så otroligt svårt att förklara paradoxen i att ha uppfyllt kravet för fortsatt behandling samtidigt som ångesten i den okontrollerade kroppen skenar. Den del av mig som agerar på logiskt tänkande vet att jag måste välja denna väg, men flyktdjuret som bor inuti den svältande kroppen strävar åt ett helt annat håll. Att hata varje kvadratmillimeter, varje gram, är en mycket smärtsam insikt i ett mänskligt lidande.

Så vad ska jag göra? Egentligen är det helt onödigt att ens formulera frågan. Det är en vad man brukar kalla en icke-fråga. Men ok, icke-frågan har ett enda svar, handlar endast om att äta alla de där måltiderna utan att börja ifrågasätta. Skotta i sig, utan att ifrågasätta, bara göra. De säger att hjärnan en dag kommer att vakna till...

1 kommentar:

  1. Du ska, som du själv insett, äta. Bara tugga och svälj, en dag kommer du att tycka det är gott, även om det dröjer❤️

    SvaraRadera