söndag 2 oktober 2016

Zombiesöndag

Orkar inte lägga ut texten alltför mycket, men är trött och frusen och försöker glömma en hemsk natt. blev från vår balkong vittne till hur en man fick någon sorts snedtändning och började slå med ett järnrör omkring sig. Skrek och var inte kontaktbar, polisen kom på två sekunder, ingrep med dragna vapen och ja, det var kaos. Det som sedan hände när mannen blivit bortforslad av piketen var att hans lilla vettskrämda hund blev kvar irrande planlöst och chockad runt på gatan.

Vi var till slut tio personer som med korvbitar, ost och annat försökte locka på den stackars lilla hunden. Polisen höll ut i två timmar, strax efteråt gav jag upp. 03:10 låg jag under dubbla duntäcken med pyjamas, badrock och raggsockor och hackade tänder. Anspänning, kylan och rädslan för hur det skulle gå, jag bröt ihop och grät tills kudden var blöt. Det finns ingen reservkraft till den sortens händelser, min mentala beredskap är noll och stressen går inte att hantera, men empatin är starkare. Jag var tvungen att försöka bidra så mycket jag kunde, hur det gick för hunden vet jag fortfarande inte. Under dagen idag har jag inte mött några av de vanliga hundvännerna, så jag håller fortsatt tummarna.

I morgon är det måndag och jag behöver inte säga mer. Men strategin håller jag kvar vid...upprepar min läxa om vågen och siffrorna.

3 kommentarer:

  1. Står vid sidan om dig idag, det går bra!!! Bara gör vad du måste.

    SvaraRadera
  2. Hu! Något sådant kan ju göra de flesta helt utslagna. Hoppas att det löste sig. Idag måndag, det går bra. Följ schemat. Kram!

    SvaraRadera
  3. Måndag idag och jag står ut❤️

    SvaraRadera