måndag 21 november 2016

Good and bad

Så kom helgen, hade permission från fredag eftermiddag till lördag eftermiddag. Ingenting planerat, bara hänga hemma i lugn och ro. Det blev väl ungefär så.

Stannade till vid nya saluhallen på vägen hem, var så mysigt att bara gå runt och titta. Blev verkligt överraskad över hur fint det var. Handlade lite, tog bilder, köpte fredagsbukett. Drack kaffe. Att besöka verkligheten känns både konstigt och härligt, jag tror att det är en bra strategi att ta in små bitar i taget. Och såklart väljer jag ut de mest lockande.

För övrigt höll jag mig till matplaneringen ganska bra, några saker missade men känslan var överlag positiv. Kunde känna glädjen i mig, och känslan av att klara av vanliga saker som människor gör. Hann även med ett stopp på kallbadhuset innan jag fick skjuts tillbaka till avdelningen. Där fick jag insikten i hur det här med värme och kyla hjälper mig att hantera ångest. På avdelningen används is för att bryta känslor av ångest. Inte konstigare än att man får lite is i en påse att krama. Och samma känsla infinner sig när jag bastar och sedan badar i havet. Övergången från varmt till kallt gör någonting med mig, en knuff i ryggen, en klapp på axeln, vänlig skrovlig hand mot min kind. Bra slut på permissionen alltså.

Generellt har jag svårt att hantera övergångar, från en sak till en annan, från en aktivitet till nästa. Startsträckan blir oändligt lång och jag försätter mig i så onödig stress. Tillbaka till avdelningen och jag behöver lång tid för att landa. Kanske är det inte så konstigt, och kanske får jag bara acceptera att det är så jag fungerar.

Måndag så, rivstart, vägning, frukost, gruppsamtal. Näringsdryck. Nu vila före lunchen. Andas och ge mig lite cred för att jag faktiskt står ut och tar ett steg i taget åt rätt håll.

3 kommentarer:

  1. Du är duktig, för du kämpar på <3

    SvaraRadera
  2. Bra med fin helg och bra insikter. Kram!

    SvaraRadera
  3. Ja jag känner mig ganska full av insikter, ska bara se till att leva efter dem.

    SvaraRadera